Építőipari digitalizáció felmérés a Construma kiállításon

Építőipari digitalizáció felmérés a Construma kiállításon

Csapatunkkal részt vettünk a 2022-es Construma kiállításon, ahol az iKont megismertetése mellett készítettünk egy szakmai felmérést az építőipari digitalizáció témakörben.
A CONSTRUMA rendezvény a Komplexitásának, kettős célcsoportjának (B2B és B2C) köszönhetően egyedülálló a közép-kelet-európai régióban. A kiállításon megjelenik minden termékkör, mely az építkezéshez, felújításhoz szükséges. Az építőanyagoktól a nyílászárókon át a szigetelésig, beleértve az építőgépeket, szerszámokat, eszközöket, eljárásokat is megismerhettek a látogatók. A legújabb technológiákat a gyártók hazai és nemzetközi márkáinak jelenléte biztosítja.

 

A kérdőív célja az volt, hogy választ kapjunk az építőipari kivitelezésben tevékenykedő szakemberektől a legfontosabb szakmai kérdésekre. A válaszok ismeretében kihasználjuk a lehetőséget az iKont szoftveres és hardveres megoldásainak további optimalizálására, az építőipari digitalizáció elősegítésére és fejlesztésére. Továbbá szerettük volna megtudni, hogy az építőipari piacon aktív szakemberek milyen szinten használják a meglévő digitalizációs megoldásokat a munkavégzésük során.
Csapatunk jelentős része építőiparban jártas szakemberekből áll, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell folyamatos párbeszédet folytatnunk a szakma további képviselőivel! Különösen fontosnak tartjuk, hogy az iKont valódi kihívásokra nyújtson megoldást az építőipari digitalizáció bevonásával.

Építőipari digitalizáció felmérés a Construma kiállításon

Éptőipari digitalizáció még gyerekcipőben

 

A felmérésben során három fő témakört vizsgáltunk, és az alábbi legfontosabb megállapítások derültek ki:

 

1. Kommunikáció és dolgozók kezelése
A válaszadók 37%-a használ a dolgozók tájékoztatására digitális megoldást. A kutatás legtöbb részvevőjének határozottan szándékéban áll a kommunikáció fejlesztése. Ennek ellenére alig voltak olyan szakik, akiknek volna konkrét stratégiája a fejlesztés megvalósításra.

 

2. Kalkulált veszteségek és káresemények
A válaszadók leggyakrabban a lopást hozták fel, mint jellemző káreseményt (54%-ban), ugyanakkor a kalkulált veszteségek mérséklésére nem használnak digitális megoldást.

 

3. Digitalizáció és okoseszköz-használat
Sokkoló arányokat tapasztaltunk: a felmérésben résztvevők az építőipari tevékenységeik kétharmadát analóg módszerrel menedzselik, és csupán 37%-át végzik digitális módon. Ez annak fényében meghökkentő, hogy az üzleti gyakorlatok zömének ma már nincs olyan területe, amelyet nem hat át a digitalizáció.

 

 

A fenti főbb megállapításokon túl további számos értékes adat derült ki az építőipari digitalizáció kapcsán végzett felmérésből.

 

Mindez teljes terjedelmében elérhető IDE kattintva.

Építőipari digitalizáció felmérés a Construma kiállításon

Kiállítók voltunk az Ipar Napjai Szakkiállításon!

2024.05.21.

Az Ipar Napjai egy jelentős ipari szakkiállítás, amelyet évente rendeznek meg Budapesten a Hungexpo területén. Ez az esemény Magyarország legnagyobb ipari találkozója, amely számos iparágat felölel, beleértve a gépgyártást, hegesztési technológiákat, ipari automatizálást és még sok mást. Az esemény célja, hogy bemutassa az ipar legújabb fejlesztéseit és trendjeit, valamint lehetőséget biztosítson a résztvevők számára új üzleti kapcsolatok kialakítására és meglévő kapcsolatok megerősítésére.

iKont Rulett a CONSTRUMÁN

2024.04.15.

A CONSTRUMA 42. Nemzetközi építőipari szakkiállításon ismét bemutatkozhattunk április 10. és 14. között a Fejér Vármegyei Iparkamara közreműködésével.

Újra Digitális-építőipar konferencia

2024.02.28.

A 2024-es Digitális-építőipari konferenciának a Millennium Hotel adott otthont, mely rendezvényen az iKont-nak is jelenése volt! A részvétel lehetőséget adott arra, hogy fejlesszük a szakmai tudásunkat, bővítsük a kapcsolati hálónkat és lépést tartsunk az iparág legfrissebb trendjeivel és technológiáival.