Földünk és környezetünk megóvása kifejezetten fontos a számunkra, ezért a termékeink kialakításánál törekszünk rá, hogy minél több környezetbarát megoldást használjunk alapanyagként. Úgy gondoljuk, hogy az építőipari digitalizáció összeférhet a környezetbarát megoldásokkal.

Építőipari digitalizáció környezetbarát megoldásokkal

Földünk és környezetünk megóvása kifejezetten fontos a számunkra, ezért a termékeink kialakításánál törekszünk rá, hogy minél több környezetbarát megoldást használjunk alapanyagként. Úgy gondoljuk, hogy az építőipari digitalizáció összeférhet a környezetbarát megoldásokkal.

 

A hardveres rendszereink közül kettőt emelnénk ki, az intelligens konténert és az iKontBoxot. A korábban említett megoldások segítségével úgy tudunk hatékony változásokat elérni az építőipari digitalizáció területén, hogy közben odafigyelünk a környezetünk védelmére.

 

Az általunk gyártott és forgalmazott intelligens konténerek esetében többutas hajózási konténereket alakítunk át és okosítunk fel. Ezek olyan használt hajózási konténerek, amik már többször megjárták a tengert, a felületük ütött-kopott, horpadt, lényegében kidobásra szánják őket. Számunkra tökéletes alapanyagok ahhoz, hogy 10, 20 vagy akár 40 lábas intelligens funkciókkal ellátott konténereket alakítsunk belőlük. Az iKont konténereket Corten acél vázszerkezet, por- és cseppmentes záródás, valamint 2mm trapézlemez anyagvastagság jellemzi.

 

Az iKontBox egy Elektromos zárakkal ellátott szekrényrendszer, amely lehetővé teszi szerszámok biztonságos tárolását. A gyártásánál törekszünk rá, hogy minél kevesebb vas anyagot használjunk fel. Ez a gyakorlatban jelenleg úgy néz ki, hogy egyes modellek esetében csak a keret elkészítéséhez használunk vasat, a tároló többi részének kialakítása során úgynevezett ECO panel anyagot használunk.

 

Az ECO panelek egyik nagy előnye, hogy teljes mértékben vízállóak, kültéri használatra is tökéletesen alkalmasak. Más panelanyagok csak nedvességállóak, ezért ha víz éri őket, megduzzadnak és a szerkezetük szétmállik. További fontos előny, hogy az ECO panel gyártásánál a hagyományos panelanyagokkal szemben (pl. OSB lap), nem használnak ragasztót, ezért nem keletkezhetnek mérgező anyagok, 100%-ban ökológiai. A panelek elkészítése újrahasznosított alapanyagok (Tetra Pak tejes doboz, literes üdítős doboz, csipszes zacskó, fogkrém tubus, őrölt kávé csomagolása, csoki csomagolása, cukorka csomagolása, zsugor víz csomagolása) felhasználásával történik, melynek köszönhetően még környezetbarátabb terméknek minősül.

 

Az iKont további termékeinek gyártása során is fokozott figyelmet fordítunk arra, hogy ne szennyezzük a környezetünket.

 

„Folyamatosan figyeljük a piacon lévő alapanyagokat, és keressük az olyan gyártási megoldásokat, amelyek használatával minimálisra csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat. Ezen felül arra is törekszünk, hogy az iroda és a gyár területe minél több megújuló energiát használjon fel” – fogalmazott Szabó Péter, az iKont technológiai vezetője és társalapítója.

 

 

Újra Digitális-építőipar konferencia

2024.02.28.

A 2024-es Digitális-építőipari konferenciának a Millennium Hotel adott otthont, mely rendezvényen az iKont-nak is jelenése volt! A részvétel lehetőséget adott arra, hogy fejlesszük a szakmai tudásunkat, bővítsük a kapcsolati hálónkat és lépést tartsunk az iparág legfrissebb trendjeivel és technológiáival.

1 nap, hogy fejlődhessünk! – Magyar Marketing Fesztivál 2024

2024.02.27.

A legújabb Üzleti-és Marketing trendekkel ismerkedhettünk meg 2024. január 25-ikén Budapesten a Lurdy Konferencia-központban, a Magyar Marketing Fesztiválon. Közel 1500 döntéshozó a KKV szektorból, 50 kiállító és 30 előadó volt jelen az egyik legnagyobb évindító marketing rendezvényen.

Részt vettünk a Rebuild Karabah és Baku Épitőipari Expo kiállításon!

2023.10.24.

Több jelentős magyar cég mellett részt vettünk a 2023.10.19-21. között Bakuban megrendezésre kerülő Rebuild Karabah és Baku Épitőipari Expo kiállításon, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség támogatásával.