iKont_okoskonténer_

Hogyan változtathatod meg az építőipari munkásaid munkamorálját az iKonttal?

Iparági mélyinterjú kutatás keretében utána jártunk annak, hogy a digitalizációval hatékonyan fejleszthető területeken hogyan állnak a hazai építőipari vállalkozások. A felmérésből kiderült, hogy a legsúlyosabb problémák az emberi károkozásokból, az építőipari munkások munkamoráljából történnek.

 

A beruházás értékének akár tizedét kalkulált veszteségek fedezeteként kezelik a cégek

 

A résztvevő építőipari szakemberek válaszaiból kiderült, hogy a magyarországi építőipari kivitelezések során a legsúlyosabb problémák az emberi károkozásokból, lopásokból fakadnak.  Mérettől függetlenül a kivitelezéssel foglalkozó építőpari cégek komoly büdzsékeretet tartanak fel a kalkulált veszteségeknek.

A mélyinterjú során kiderült: a kisebb kivitelező cégek nagyobb mértékben tapasztalnak lopásokat, visszaéléseket, hanyag munkavégzést. Ők lényegében eszköztelenek, teljességgel kitettek az alkalmi munkavállalók teljesítményének.

 

Ráadásul az építkezéseken használt eszközöket sem kíméli az infláció, ezért a veszteségre kalkulált költségek is folyamatosan emelkednek. Arról nem is beszélve, hogy a fizikai munkavállalók morálja, és a géppark rendszeres tönkretétele rengeteg fejfását okoz a cégvezetőknek.

 

Hogyan tudjuk biztosítani az eszközök védelmét az iKonttal?

 

Intelligens konténerünk részét képezi az ikontBox, amely egy elektromos zárakkal ellátott szekrényrendszer. Ennek használatával lehetőség van a szerszámok biztonságos tárolására. Az eszközök kivételét a munkások a náluk lévő NFC-s órák segítségével tudják megtenni, egy előre meghatározott jogosultsági háló alapján. Ezáltal az építésvezető pontosan tudja, hogy ki, mikor, milyen eszközt használt, illetve milyen állapotban vette ki és tette vissza az iKontBox-ba.

Az eszközök biztonságát szolgálja még a konténerek belső és külső részére elhelyezett kamerarendszer, amely az iKont applikációt használva közvetlen képet biztosít az építésvezetőnek.

 

Milyen módon változhat az építőipari munkások munkamorálja?

 

A géppark megrongálásánál és a kisebb eszközök ellopásánál már csak az okoz nagyobb bosszúságot, amikor a munkások egymásra mutogatva hárítják át a felelősséget. Főleg a kisebb építkezéseken nehéz ez ellen tenni, mivel ellenőrizhetetlenek munkások. A kutatásunk során Balázs Levente, a Merovkol Kft. ügyvezetője úgy nyilatkozott: „Egyedül a fizetésmegvonás hatékony eszköz ez ellen, hiába áll mellette párban motivációképp a sokféle bónusz és egyéb ösztönző kiegészítő anyagi juttatás”.

 

Az iKontBox használatával a munkások idővel megszokják, hogy a munkájuk és az eszközhasználat ellenőrizhetővé válik, a hanyag munkavégzésnek pedig következményei vannak. Ennek köszönhetően abbahagyják a kifogások keresését, egymásra mutogatást, és elkezdenek vigyázni a gépparkra.

Szumma szummárum rengeteg „kidobott” pénztől és stressztől kimélhetik meg magukat a kivitelező cégek az iKont használatával.

Részt vettünk a Rebuild Karabah és Baku Épitőipari Expo kiállításon!

2023.10.24.

Több jelentős magyar cég mellett részt vettünk a 2023.10.19-21. között Bakuban megrendezésre kerülő Rebuild Karabah és Baku Épitőipari Expo kiállításon, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség támogatásával.

IKONT A BRIT-MAGYAR ÜZLETI FÓRUMON!

2023.10.10.

A közel 100 magyar és brit cég között, az Ikont is részt vett a Brit-Magyar Üzleti Fórumon 2023. október 5. és 6. napokon Budapesten, a Hungarian British Business Alliance (HBBA), a Londoni Magyar Nagykövetség és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség szervezésének köszönhetően.

Miért éri meg kamerarendszerrel védeni a területünket?

2023.08.24.

A biztonság kiemelkedő fontosságú, legyen szó építkezésről, telephelyről vagy bármilyen
területről. Azonban az ár szempontjából jelentős eltérések lehetnek a védelmi megoldások között.
A kamerarendszer telepítése nemcsak költséghatékony, hanem egy megbízható módja is a
területünk védelmének.